Da li je bolje zakasniti nego nikad izreka?
Da li je bolje zakasniti nego nikad izreka?

Video: Da li je bolje zakasniti nego nikad izreka?

Video: Da li je bolje zakasniti nego nikad izreka?
Video: Tale Stara bosanska izreka 2024, April
Anonim

Idiomi i Fraze sa bolje ikad nego nikad

Kasniti je bolje nego nikako, kao u Čekamo te već sat vremena-ali bolje ikad nego nikad . Ovo fraza , prvi put zabilježen oko 1200. godine, pojavljuje se u nekoliko ranih engleskih zbirki poslovica, često s dodatkom ali bolje nikad kasno.

Na ovaj način, šta kažete kada neko kaže bolje ikad nego nikad?

fraza ' Bolje ikad nego nikad ' znači da radiš nešto kasno je bolje nego ne radeći to uopšte. Primjer upotrebe: „Žao mi je kasno za današnji sastanak; Zaglavio sam u saobraćaju.” Odgovor: „U redu je; bolje ikad nego nikad .”

Takođe Znajte, koja je fraza ili idiom u posljednje vrijeme nikad? Ovo idiom znači da čak i ako je nešto urađeno kasnije od očekivanog ili je došlo do kašnjenja, bolje je da se uradi kasno nego da se uopšte ne radi. Na primjer, mnogi mladi ljudi danas više vole putovati nakon srednje škole nego odmah na fakultet ili započeti karijeru.

Osim gore navedenog, šta je bolje kasno nego nikad značiti?

bolje ikad nego nikad . TO JE bolje da neko stigne ili uradi nešto kasno nego da ne stigne ili da to uopšte uradi: "Dan mi je konačno isplatio novac koji mi je dugovao." "Pa, bolje ikad nego nikad ."

Je li bolje ikad nego nikad na Netflixu?

Vikend za nadoknađivanje: najbolje TV emisije za gledanje Netflix , Amazon i Hulu. Ili idite na Hulu da pogledate premijeru serije NBC-jeve nove emisije Bolje ikad nego nikad.

Preporučuje se: