Šta je OSHA zahtjev za obuku viljuškara?
Šta je OSHA zahtjev za obuku viljuškara?

Video: Šta je OSHA zahtjev za obuku viljuškara?

Video: Šta je OSHA zahtjev za obuku viljuškara?
Video: Zašto izabrati Toyota viljuškare? 2024, Maj
Anonim

OSHA zahteva da svaki viljuškar da operater bude obučen i certificiran za upravljanje električnim industrijskim kamionom na radnom mjestu, te da se rad rukovaoca procjenjuje prema odredbama 1910.178(l)(3) svake tri godine.

S obzirom na ovo, koji su zahtjevi za upravljanje viljuškarom?

Za većinu viljuškar vozačke pozicije, morate imati najmanje 18 godina da biste dobili posao. Većina poslodavaca će preferirati da imate diplomu srednje škole ili GED. Ovisno o vrsti skladišta u kojem ćete raditi, možda će vam trebati dodatna potvrda o tome kako rukovati otrovnim hemikalijama ili opasnom opremom.

Osim toga, da li je ilegalno upravljati viljuškarom bez dozvole? Kratak odgovor je "da" - potrebno je držati a licenca to upravljati viljuškarom . Međutim, ako ste "na treningu", to vam je dozvoljeno upravljati viljuškarom bez dozvole sve dok ne budete dovoljno kompetentni za procjenu. Morate biti na vidiku i zvuku licenciranog operatera u svakom trenutku.

Ovdje morate biti certificirani za obuku viljuškara?

The obuku i evaluacija uradi ne imati da vodi jedan pojedinac, ali can obavlja nekoliko osoba pod uslovom da je svaka kvalifikovana. Nema potrebna potvrda za viljuškar treneri. Odgovornost poslodavca je da utvrdi da li je trener za to kvalifikovan voz operateri.

Koliko traje obuka viljuškara?

Kursevi traju nedelju dana dugo , a daje ih OSHA Obuka Institut i OSHA Obuka Centri za edukaciju instituta koji se nalaze širom zemlje. Vaše ovlaštenje će vam omogućiti da izdate certifikat kartice, i dobar je za dvije do četiri godine. Da biste obnovili svoje ovlaštenje, morat ćete uzeti kurs ažuriranja.

Preporučuje se: