Kako se Jefferson osjećao po pitanju državnog duga?
Kako se Jefferson osjećao po pitanju državnog duga?

Video: Kako se Jefferson osjećao po pitanju državnog duga?

Video: Kako se Jefferson osjećao po pitanju državnog duga?
Video: How Jefferson Dealt with the National Debt 2024, Maj
Anonim

Thomas Jefferson

Hamilton je želio da se riješi Amerike dug , kako bi Amerika imala kredit i da bi kasnije mogla povući još kredita. Takođe je predložio da se National Banka je bila potrebna za naplatu poreza. Kako bi se isplatilo dug , Aleksandar je uzeo mnoge obveznice; procijenjena na 77 miliona dolara.

Takođe treba znati kako je Jefferson želio da otplati državni dug?

Predsjedniče Jefferson je htio da plati the državni dug . Nadao se da će vlada mogao dobiti sav potreban novac od uvoznih taksi i od prodaje javnog zemljišta. Jefferson počeo da štedi novac tako što je okončao nepotrebne poslove u izvršnoj vlasti. Smanjio je broj američkih ambasadora.

Neko se takođe može zapitati, kako se Džeferson osećao prema vojsci? On osjetio da je vojni sveukupno bi trebalo smanjiti u veličini i da je potrebno regrutirati i obučiti vlastite inženjere koji bi bili stacionirani u vojni akademija. Kao predsjednik, međutim, Jefferson odustao od ustavnih rezervi koje je imao prema federalnoj kontroli državljana vojni akademija.

Također da znate, da li je Jefferson otplatio državni dug?

Jefferson's Chance to Plati Dole Dug Javno dug skočio sa 45,2 miliona dolara 1. januara 1812. na 119,2 miliona dolara 1815. godine.

Po čemu su se Jeffersonovi stavovi o dugu razlikovali od Hamiltonovih?

Hamilton smatra da je savezna javnost dug trebalo bi da bude opcija za pomoć trgovačkom riziku u prekomorskoj trgovini. Jefferson jeste ne vjerujem u ovo, i učinio ne favorizuje federalni sistem vlade SAD.

Preporučuje se: