Šta znači bez prepreka za stanove?
Šta znači bez prepreka za stanove?

Video: Šta znači bez prepreka za stanove?

Video: Šta znači bez prepreka za stanove?
Video: Самый простой способ выровнять пол! Наливной пол за 20 минут. 2024, Maj
Anonim

barijera - besplatno . Dizajn za osobe s fizičkim ili drugim invaliditetom, uključujući obezbjeđivanje alternativnih načina pristupa stepenicama (npr. rampe i liftovi (liftovi) za one s problemima u kretanju). Naziva se i univerzalnim ili barijera - besplatno dizajn.

Na ovaj način, šta se podrazumeva pod okruženjem bez barijera?

Barijera - slobodno okruženje je onaj koji omogućava osobama s invaliditetom da se kreću sigurno i slobodno i koriste sve sadržaje unutar izgrađene zgrade okruženje , putevi, parkovi, bašte i druga mjesta. Barijera - besplatno dizajn bi trebao biti ugrađen za pristup osobama s invaliditetom.

šta znači stan za osobe s invaliditetom? A hendikepiran stan je stan koji je modificiran kako bi životni prostor bio lakši za pristup i život za pojedinca koji je invalidska kolica vezan, koristi skuter ili hodalicu ili ima ograničenu pokretljivost.

Slično, šta je pristupačan stan?

Pristupačno stanovanje se odnosi na izgradnju ili izmjenu (na primjer, renoviranjem ili izmjenom doma) stanovanja kako bi se osobama s invaliditetom omogućio neovisan život.

Moraju li stambeni kompleksi biti hendikepirani?

Istina je, tu je su br stan svojstva koja imati Jedinice Zakona o Amerikancima s invaliditetom (ADA). Dakle, iako se ADA - potpisan zakon 1990. - primjenjuje na višeporodičnu imovinu, on se radi ne odnosi se na stambene jedinice. Sve oblasti javnog smještaja moraju biti potpuno pristupačno.

Preporučuje se: