Za koliko se prodavao OpenTable?
Za koliko se prodavao OpenTable?

Video: Za koliko se prodavao OpenTable?

Video: Za koliko se prodavao OpenTable?
Video: GuestCenter Базовое обучение 2024, Maj
Anonim

Danas je gigant za rezervacije putovanja, Priceline Group, objavio da je kupio lidera za rezervacije online restorana OpenTable za 2,6 milijardi dolara . To je astronomski iznos novca.

U vezi s tim, koliko vrijedi OpenTable?

Krajem prošle sedmice, online turistički gigant Priceline objavio je svoju odluku da kupi lidera u rezervacijama restorana OpenTable u kupovini novca za 2,6 milijardi dolara . Ponuđena cijena od 103 dolara po dionici bila je dobrih 47% viša od vrijednosti od 70 dolara koja je OpenTable zatvorena prošlog četvrtka, 12. juna.

Nakon toga, postavlja se pitanje koja kompanija posjeduje OpenTable? Booking Holdings

Isto tako, da li OpenTable naplaćuje naknadu?

Rivali su se lako identifikovali OpenTable's Ahilova peta: the naknade to naknade restorane svaki put kada neko rezerviše sto koristeći njegov sistem. Za rezervacije napravljene na OpenTable , restoran plaća 1 dolar za svaku večeru. Čak i ako se rezervacije vrše na web stranici restorana, OpenTable naplaćuje 25 centi po večeri.

Zašto je Priceline kupio OpenTable?

Priceline Grupa Inc. je pristala kupiti usluga rezervacije restorana OpenTable Inc. za oko 2,6 milijardi dolara u gotovini, proširujući ponudu online turističkog giganta na novo polje kako neki od njegovih poznatijih brendova sazrijevaju. OpenTable naplaćuje restoranima naknade za rezervaciju obroka povrh mjesečnih naknada za korištenje svog softvera.

Preporučuje se: