Koja je jedna glavna upotreba kolaterala?
Koja je jedna glavna upotreba kolaterala?

Video: Koja je jedna glavna upotreba kolaterala?

Video: Koja je jedna glavna upotreba kolaterala?
Video: Что за ягоды вечной молодости вытеснили у нас виноград? Плюс Рецепт эликсира здоровья 2024, Maj
Anonim

Kolateral je imovina ili nešto što posjedujete što nudite zajmodavcu kao kompenzaciju u slučaju da ne izvršite plaćanje kredita. Ako se to dogodi, zajmodavac ima zakonsko pravo da zapleni sve što je ponuđeno kao kolateral i preprodaju da nadoknade izgubljeni novac.

Takođe se postavlja pitanje da li je za jedan glavni potreban kolateral?

The jedan to je tačno za vas će se zasnivati na vašoj finansijskoj situaciji, uključujući vaš kreditni rezultat. Osigurani krediti zahtijevaju kolateral kao deo uslova kredita. Neosigurani krediti uradi ne zahtijevaju kolateral , ali kamatne stope su obično veće od onih za osigurane kredite.

Takođe, šta se može koristiti kao kolateral? Kolateral je imovina založena zajmodavcu dok se zajam ne vrati. Ako se zajam ne otplati, zajmodavac može zaplijeniti kolateral i prodati da otplati kredit. Očigledni oblici kolateral uključuju kuće, automobile, dionice, obveznice i gotovinu -- sve stvari koje se lako mogu pretvoriti u gotovinu za otplatu kredita.

Takođe treba da znate šta se može koristiti kao kolateral za OneMain finansijske?

Uobičajeni primjeri kolateral uključuju automobile, čamce i nakit. U nekim slučajevima se stavlja založno pravo na kolateral dajući zajmodavcu zakonsko pravo da stupi u posjed založene imovine ako zajmoprimac ne plati i ne otplati zajam.

Koji su neki primjeri kolaterala?

Hipoteke - Dom ili nekretnina koju kupujete često se koristi kao kolateral kada uzimate hipoteku. Auto krediti - Vozilo koje kupujete obično se koristi kao kolateral kada podižete kredit za automobil. Osigurane kreditne kartice - gotovinski depozit se koristi kao kolateral za osigurane kreditne kartice.

Preporučuje se: