Je li bolja prosta ili složena kamata?
Je li bolja prosta ili složena kamata?

Video: Je li bolja prosta ili složena kamata?

Video: Je li bolja prosta ili složena kamata?
Video: Основные ошибки при шпатлевке стен и потолка. #35 2024, April
Anonim

Jednostavna kamata zasniva se na glavnici kredita ili depozita, dok složena kamata zasniva se na iznosu glavnice i kamata koje se na njemu akumuliraju u svakom periodu. Od jednostavne kamate se obračunava samo na iznos glavnice kredita ili depozita, to je lakše odrediti nego složena kamata.

Slično, postavlja se pitanje da li zarađujete više sa jednostavnom ili složenom kamatom?

The više često tvoj kamata jedinjenja, više vas zanima 'll zaraditi na vašu investiciju. Lako je vidjeti da novac raste više brzo kada je zarađivanje složene kamate nego kada je zarađivanje jednostavne kamate . Ti će imati zaradio $1, 032,43 in kamata , u poređenju sa 850 dolara u jednostavne kamate primjer.

Neko se također može zapitati koja je razlika između jednostavnih i složenih odgovora na kamatu? Glavni razlika između proste i složene kamate je li to jednostavne kamate obračunava se samo na iznos depozita. Jednostavna kamata nikada se ne obračunava na prethodno zarađeno kamata . Zbog ovoga, složene kamate daje veće količine.

Ljudi se također pitaju, šta je složena kamata jednostavna?

Jednostavna kamata obračunava se na glavnicu, odnosno originalni iznos kredita. Složena kamata obračunava se na glavnicu i na akumulirani iznos kamata prethodnih perioda, te se stoga može smatrati „ kamata on kamata .”

Šta je složena kamatna stopa?

Složena kamata je dodatak od kamata na iznos glavnice zajma ili depozita, ili drugim riječima, kamata on kamata . Jednostavan godišnji kamatna stopa je kamata iznos po periodu, pomnožen sa brojem perioda u godini.

Preporučuje se: