Šta je greda za podnožje?
Šta je greda za podnožje?

Video: Šta je greda za podnožje?

Video: Šta je greda za podnožje?
Video: Основные ошибки при шпатлевке стен и потолка. #35 2024, Maj
Anonim

VEZNA GREDA ZA NOGE . U zidanoj gradnji, a" vezana greda " je srednji greda koristi se na nivou poda i krova. osigurati bočni kontinuitet zidanja i " kravata " the kravata stupove ili krajnje zidove kako bi se spriječilo. bočno kretanje.

S obzirom na ovo, šta je greda za podnožje?

Ocjenu greda ili razred podnožje grede je sastavni dio temelja zgrade. Sastoji se od armiranog betona greda koji prenosi opterećenje sa nosećeg zida na razmaknute temelje kao što su šipovi ili kesoni.

Slično tome, koja je razlika između vezne grede i grede za postolje? Razlika između grede postolja I TieBeam : Kada vezana greda je obezbeđen na postolje nivo je poznat kao greda postolja . To znači jedino razlika je visina na kojoj se pružaju. Podno greda se pruža samo na postolje nivo ali vezana greda se pruža bilo gdje iznad postolje nivo i nivo poda.

Samo tako, koja je funkcija vezne grede?

Svrha veznih greda Spojne grede imaju za cilj da deluju kao prekidač dužine za stubove kako bi se smanjila njihova efektivna dužina i smanjio odnos vitkosti u slučaju da je visina krova malo veća.

Šta je temelj stuba i grede?

Autor Robyn Broyles. A pristanište i greda temelj omogućava zgradi da ima dublju, sigurniju osnovu od betonske ploče ili ploče grade foundation . Zgrada sa a pristanište i greda temelj može imati prostor za puzanje jer se ne naslanja direktno na razred.

Preporučuje se: