Kako da dobijem invaliditet sa stanom?
Kako da dobijem invaliditet sa stanom?

Video: Kako da dobijem invaliditet sa stanom?

Video: Kako da dobijem invaliditet sa stanom?
Video: [SA]Kako napraviti attach 2024, Maj
Anonim

Iako stanodavci to zakonski ne mogu odbiti najam vama ako imate a invaliditet , to ne znači automatsko odobrenje za stan . I dalje morate ispuniti druge kriterije za iznajmljivanje, kao što su adekvatan kredit, stabilna istorija najma i prihod iz provjerljivih izvora.

Slično tome, kako da dobijem invaliditet na stanu?

Iako stanodavci to zakonski ne mogu odbiti najam vama ako imate a invaliditet , to ne znači automatsko odobrenje za stan . Moraš još upoznati druge iznajmljivanje kriterijumi kao što su adekvatan kredit, stabilan iznajmljivanje istorijat i proverljivi izvori prihoda.

Slično, šta je pristupačan stan? Pristupačno stanovanje se odnosi na izgradnju ili izmjenu (na primjer, renoviranjem ili izmjenom doma) stanovanja kako bi se osobama s invaliditetom omogućio neovisan život.

Štaviše, šta čini stan ADA usklađenim?

Mora biti ADA stan jedinice. The ADA odnosi se samo na javni smještaj, kao što su hotelske sobe, restorani i kongresni centri. Stoga, the ADA odnosi se na javne prostore stan zajednice (kancelarije za zakup, parking površine), ali ne pokriva stvarne jedinice.

Da li je stambenim zgradama potreban pristup osobama sa invaliditetom?

Istina je da ih nema stan svojstva koja imati Zakon o Amerikancima sa invaliditetom ( ADA ) jedinice. Dakle, dok je ADA – potpisan 1990. godine – odnosi se na višeporodičnu imovinu, it radi ne odnosi se na stambene jedinice. Sve oblasti javnog smještaja moraju biti potpuno pristupačno.

Preporučuje se: