Koja je razlika između jednostavne kamate i složene kamate?
Koja je razlika između jednostavne kamate i složene kamate?

Video: Koja je razlika između jednostavne kamate i složene kamate?

Video: Koja je razlika između jednostavne kamate i složene kamate?
Video: Jednostavni kamatni račun - 1. dio 2024, April
Anonim

Jednostavna kamata je kamata plaćanje se obračunava samo na iznos glavnice; dok složene kamate je kamata obračunava se i na iznos glavnice i na sve prethodno akumulirane kamata . Što je veća stopa kamata , što brže raste depozit.

Slično, ljudi se pitaju, koja je razlika između jednostavne kamate i složene kamate?

The kamata , obično izraženo u postocima, može biti bilo koje jednostavno ili složeno . Jednostavna kamata zasniva se na glavnici kredita ili depozita, dok složena kamata zasniva se na iznosu glavnice i kamata koje se na njemu akumuliraju u svakom periodu.

Slično, što opisuje razliku između jednostavnog i složenog? Jednostavno kamata se plaća na male, kratkoročne kredite, dok spoj kamata se plaća na velike, dugoročne kredite. Jednostavno kamate se plaćaju na velike, dugoročne kredite, dok spoj kamata se plaća na male, kratkoročne kredite.

Također, koja je razlika između jednostavne kamate i složene kamate. Zašto imate više novca sa kvizletom o složenoj kamati?

Jednostavna kamata zarađuje više novca nego složene kamate po istom kursu za isti iznos of vrijeme. Jednostavna kamata zarađuje se samo na izvornoj glavnoj investiciji. Samo složena kamata zarađuje isto kamata iznos svake godine. Samo jednostavne kamate koristi vreme in njena formula.

Šta znači složena kamata?

Složena kamata je dodatak od kamata na iznos glavnice zajma ili depozita, ili drugim riječima, kamata on kamata . To je rezultat reinvestiranja kamata , umjesto da ga isplatite, tako da kamata u sljedećem razdoblju tada se zarađuje na glavnici plus prethodno akumulirana kamata.

Preporučuje se: